Τουρκικά άρματα μάχης μεταφέρονται από την 1η Στρατιά του Έβρου σε Αφρίν και Μάνπιτζ (vid&pics)

Τουρκικά άρματα μάχης μεταφέρονται από την 1η Στρατιά του Έβρου σε Αφρίν και Μάνπιτζ (vid&pics)

Ο τουρκικός Στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του με αποστολή και άλλων αρμάτων μάχης LEO2A4 και αναβαθμισμένα M60 Sabra που μετακινούνται για να ενισχύσουν την τουρκική επιχείρηση από τις μονάδες τεθωρακισμένων της 1ης Στρατιάς της Ανατολικής Θράκης.

Τα τεθωρακισμένα φορτώθηκαν σε οχήματα του τουρκικού Στρατού και έφθασαν στην Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία, εν μέσω εκτεταμένων μέτρων ασφάλειας.

Τα τουρκικά άρματα μάχης Leopard 2A4 που ήταν οργανικά επιλαρχιών στην 1η Στρατιά του Έβρου, μετά την επιστροφη τους από την αλ Μπαμπ, πέρσι, είχαν αποσταλεί για νέα βαφή με παραλλαγή σκούρου χρώματος για το περιβάλλον της Θράκης ώστε να επανέλθουν στις αρχικές τους μονάδες και τώρα επιστρέφουν στο θέατρο μαχών της Συρίας.

Οσα δεν πρόλαβαν, προωθούνται με το καμουφλάζ της ερήμου στην Μάνπιτζ.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 άρματα μάχης έχουν μεταφερθεί, κάτι που βέβαια αποτελεί ποσοστό μόλις 10% των τουρκικών αρματικών δυνάμεων σε LEO2A4 και M60 Sabra στην Ανατολική Θράκη.

Ολα αυτά ενώ άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίσθηκαν κατά την επιχείρηση στο Αφρίν, μια επιθετική ενέργεια που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και είναι άγνωστος ο πραγματικό αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, αφού οι τουρκικές αρχές έχουν αυξήσει τον έλεγχο  στα μέσα ενημέρωσης.

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]