Τουρκία: Σε βόμβα οφείλεται η χθεσινή έκρηξη στην Άγκυρα

Τουρκία: Σε βόμβα οφείλεται η  χθεσινή έκρηξη στην Άγκυρα

Στη σύλληψη συνολικά οχτώ ατόμων προχώρησαν οι Αρχές της Τουρκίας, τα οποία φέρεται να έχουν σχέση μ..

Στη σύλληψη συνολικά οχτώ ατόμων προχώρησαν οι Αρχές της Τουρκίας, τα οποία φέρεται να έχουν σχέση με την έκρηξη που συγκλόνισε χθες την Άγκυρα και η οποία οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν κι έχουν θέσει υπό κράτηση 8 ανθρώπους σε την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, η κι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων. Ένας ένατος ύποπτος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη τους.

Λίγο μετά την έκρηξη χθες το βράδυ, οι αρχές δήλωσαν ότι είχε σημειωθεί στον χώρο που βρίσκεται ο λέβητας φυσικού αερίου σε ένα υποκατάστημα της εφορίας στη συνοικία Τζουκουραμπάρ.

Αφού, ωστόσο, εξέτασε το υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ένας άνδρας τοποθέτησε μια τσάντα που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικές ύλες στην είσοδο του κτιρίου, σημείωσε σήμερα σε μια ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη.

Οκτώ ύποπτοι, μεταξύ αυτών ο άνδρας που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, συνελήφθησαν σε 4 διαφορετικές επαρχίες. Ο ύποπτος που σκοτώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία και είχε εκπαιδευτεί από ένα παρακλάδι της οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας PYD, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης της Άγκυρας Ερτζάν Τοπατζά δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τα συντρίμμια του κτιρίου, όπου σημειώθηκε η χθεσινή έκρηξη.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από το σημείο, είναι ορατό το μέγεθος της καταστροφής στην πρόσοψη του κτιρίου. Τα παράθυρα των σταθμευμένων αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου έχουν σπάσει και χαλάσματα έχουν διασκορπιστεί στον δρόμο.

Το κτίριο ήταν άδειο τη στιγμή της έκρηξης, εκτός του προσωπικού ασφαλείας που ήταν παρόν.

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]