Σκοπιανό: Κλείνει την πόρτα της συναίνεσης ο Μητσοτάκης

Σκοπιανό: Κλείνει την πόρτα της συναίνεσης ο Μητσοτάκης

Κλείνοντας οριστικά πίσω του την πόρτα της συναίνεσης στο θέμα του Σκοπιανού αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση που είχε για 40 λεπτά με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός από χθες έχει αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης τόσο του υπουργικού του συμβουλίου, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών για τις επαφές του στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του για το θέμα του Σκοπιανού.

Μπορεί ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αρχικά ήταν αρνητικός να αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα για ενημέρωση, ωστόσο μόνο, όπως διευκρίνισε, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Η θέση και στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας παραμένει σταθερή και σύμφωνα με πληροφορίες κατά το τετ-α-τετ του με τον πρωθυπουργό σημείωσε σ’ αυτόν ότι οι έντονες αντιδράσεις  που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας είναι αποτέλεσμα των κακών χειρισμών της πολιτικής του κ. Τσίπρα και επανέλαβε ότι «Δεν χρειάζεται να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Να αναζητήσουμε λύση για τα Σκόπια σε μια καλύτερη συγκυρία».


Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν διάρκειας 40 λεπτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «ναι» στην τετ-α-τετ ενημέρωση με τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό, ωστόσο η θετική του απάντηση ήταν όπως διευκρίνισε στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να συναινέσει με την γραμμή της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκτιμώντας άλλωστε ότι η ενημέρωση ή το πολιτικό συμβούλιο των αρχηγών έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του πρωθυπουργού κι όχι η τελευταία του κίνηση μετά το αδιέξοδο που διαπίστωσε στο θέμα της ονομασίας.

Οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης στο σοβαρό εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν θα βρουν άλλοθι στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς.

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]