Πλειστηριασμοί: Στο «κάδρο» και η περιουσία των εγγυητών

Πλειστηριασμοί: Στο «κάδρο» και η περιουσία των εγγυητών

Αντιμέτωποι με το «φάντασμα» των κατασχέσεων αναμένεται να βρεθούν σύντομα και οι εγγυητές των δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Συζύγους, γονείς, αδέλφια, συγγενείς ακόμη και φίλους οι οποίοι εγγυήθηκαν για δάνειο που έλαβε ένας δικός τους άνθρωπος τα χρόνια της «οικονομικής ευημερίας», βάζει στο στόχαστρο ο νόμος.

Τους επόμενους μήνες πρόκειται να βγει στο σφυρί μεγάλος αριθμών περιουσιακών στοιχείων των εγγυητών των δανειοληπτών «κόκκινων δανείων». Στις αρχές του 2018 αναμένονται μέχρι και 700 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα, με σκοπό να φθάσουν τους 1.000 στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Καθημερινά γίνονται νέες αναγγελίες, ενώ σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις το επόμενο έτος θα πρέπει να γίνουν 15.000- 20.000 πλειστηριασμοί, αριθμός που υπερβαίνει το αρχικό σχέδιο των 10.000 πλειστηριασμών.

Οι εγγυητές είναι ξεκάθαρα εγκλωβισμένοι καθώς μετατρέπονται σε ισόβιους οφειλέτες δανείων που δεν πήραν. Η «τραγωδία» δε φαίνεται όμως να έχει τέλος καθώς για να εξοφληθεί μία οφειλή λαμβάνεται υπόψη το τελικό πλειστηρίασμα και σε πολλές περιπτώσεις η οφειλή δεν καλύπτεται.

Κατά συνέπεια, ο εγγυητής μπορεί να χάσει το σπίτι του και να συνεχίσει ακόμη να χρωστάει.

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]