Ν.Κορέα: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Ν.Κορέα: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Νέα τραγωδία από πυρκαγιά συγκλονίζει και πάλι τη Νότια Κορέα, καθώς λίγες ημέρες μετά από αυτή σε ξενοδοχείο, ήρθε η σειρά ενός νοσοκομείου της πόλης Μιριάν να τυλιχτεί στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 41 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 07:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας) στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών, στο ισόγειο του νοσοκομείου Σετζόνγκ. Ο Τσόι Μαν-γου, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μιριάν, δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο.

Οι πυροσβέστες στην Μιριάν, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της απομάκρυνσης των ανθρώπων από το νοσοκομείο καθώς κι ένα μαιευτήριο ακριβώς πίσω του, σύμφωνα με τον Τσόι.

Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν μαύρο καπνό να υψώνεται από παράθυρα και την είσοδο του νοσοκομείου και φλόγες.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου μια φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους σε ένα οκταόροφο κτίριο στην πόλη Τσετσάν.