Κιμ Γιονκ Ουν: Περισσότερες πυρηνικές δοκιμές το 2018

Κιμ Γιονκ Ουν: Περισσότερες πυρηνικές δοκιμές το 2018

Όπως αναφέρεται στην ετήσια αναφορά του Πρακτορείου Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, «καμία δύναμη δεν μπορεί να υπερισχύσει πάνω στην ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη».

Στο δημοσίευμα καταγράφεται η ικανοποίηση για την πρόσφατη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος μπορεί να πλήξει ακόμη και «την καρδιά των ΗΠΑ».

 Πολύ περισσότερο, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες δοκιμές «αν η Ουάσινγκτον συνεχίζει να παίζει παιχνίδια πολέμου στην περιοχή».

Η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει στην τελευταία και ισχυρότερη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στις 28 Νοεμβρίου.

Η Βόρεια Κορέα έχει εκτοξεύσει τουλάχιστον 22 πυραύλους σε 15 περιπτώσεις από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι τώρα. Κανένας από αυτούς τους πυραύλους δεν φάνηκε να έχει πάνω της πυρηνική κεφαλή, αν και υπήρξαν κάποιες πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να δημιουργήσει μια μικροσκοπική κεφαλή που θα μπορούσε να χωρέσει σε έναν πύραυλο (ή ήταν πολύ κοντά στο να μπορεί να το κάνει).

Η χώρα δοκιμάζει πυραύλους για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως. Έχει εκτοξεύσει πυραύλους τουλάχιστον 40 φορές από το 1998, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει επίσης πυρηνικά όπλα σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις.

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]