Θάνατος Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ: Αυτοκτόνησε για να μην μείνει παράλυτος (pics & vid)

Θάνατος Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ: Αυτοκτόνησε για να μην μείνει παράλυτος (pics & vid)

Φως στα αίτια θανάτου του Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ έριξε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κεντ της Κωνσταντινούπολης.

Ο 38χρονος ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Πανεπιστημίου Κεντ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γιαβούζ Γιλμάζ φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, φέρεται να έπασχε από επιληψία του κροταφικού λοβού και μετά από ορισμένες επιπλοκές που τον οδηγούσαν στην παράλυση η υγεία του επιδεινώθηκε.

«Είχε πιεστεί πολύ, δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την κατάσταση και έβαλε τέλος στη ζωή του. Εκφράζουμε τη βαθειά θλίψη μας για την απώλεια του αγαπημένου μας, Γιαβούζ Γιλμάζ. Θα θυμόμαστε πάντα, όσα έκανε για το πανεπιστήμιο μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης το πρωί του Σαββάτου. Ο Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ ήταν μόνος του στο σπίτι το βράδυ της Παρασκευής. «Μπήκαμε με τη βοήθεια ενός κλειδαρά το πρωί και βρήκαμε ένα όπλο δίπλα του», δήλωσαν οι σωματοφύλακες του στη μαρτυρία τους. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες χώρισε από την σύζυγο του μετά από τρία χρόνια κοινής πορείας.

Ο πατέρας του Μεχμούτ και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ήταν στις ΗΠΑ όταν πληροφορήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το θάνατο του γιου του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία, χωρίς ωστόσο να αποκλείσουν εντελώς το ενδεχόμενο της δολοφονίας, τονίζοντας οι πιθανοί εκτελεστές του, να έστησαν το σκηνικό, ώστε να παρασύρουν την αστυνομία.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ έφθασε στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου από τις ΗΠΑ. Πήγε στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν η σορός του γιου του και μετά από 45 λεπτά παραμονής αποχώρησε. Η σύζυγός του, ωστόσο, παρέμεινε στο νοσοκομείο καθώς ένιωσε αδιαθεσία από τη συγκίνηση.

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]