Η ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 200 τραυματίες σε συγκρούσεις

Η ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας

Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη, απατώντας στις επιθέσεις με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς με στόχο ισραηλινά εδάφη.

Οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων ξεκίνησαν μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες, ενώ οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό Επιτελείο οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών απο την Λωρίδα της Γάζας στοχεύοντας ένα κέντρο εκπαίδευσης της Χαμάς και μια αποθήκη πυρομαχικών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Επιτελείου, το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνη για αυτή την επίθεση τη Χαμάς

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που τα ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν τις θέσεις των Παλαιστινίων βόρεια της Γάζας…

Άλλο Βίντεο …

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 200 τραυματίες σε συγκρούσεις

Νωρίτερα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη, όταν δυνάμεις των Ισραηλινών συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους διαδηλωτές, μετά την κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 200.

Η ταυτότητα του πρώτου νεκρού έγινε γνωστή από το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα της Γάζας. Λίγη ώρα αργότερα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και δεύτερο νεκρό, δίχως να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, οι Παλαιστίνιοι ανακάλεσαν την ανακοίνωσή τους, λέγοντας πως ο δεύτερος άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν έχει καταλήξει.
Ο 30χρονος που έχασε τη ζωή του…

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]