Εκτέλεση Στεφανάκου:Το χρονικό της ενέδρας θανάτου

Εκτέλεση Στεφανάκου:Το χρονικό της ενέδρας θανάτου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι χθες σκότωσαν τον Βασίλη Στεφανάκο, πυροβολώντας τον με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Οι υπαίτιοι της δολοφονίας φαίνεται πως είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσουν. Έτσι και έπραξαν.

Ήταν χθες περίπου στις 7.00 μ.μ. όταν ο Βασίλης Στεφανάκος κατέβαινε έβγαινε έξω από το κτήριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.
Εκείνη την ώρα, ο ίδιος ήταν χωρίς συνοδεία και αυτό το γεγονός ως φαίνεται υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για ό,τι ακολούθησε.

Κατά πληροφορίες , το θύμα βγήκε νωρίτερα, με τον συνοδό του να τον ακολουθεί αλλά πιο πίσω κι έτσι για λίγα δευτερόλεπτα ο Β. Στεφανάκος έμεινε «ακάλυπτος».

Τα λίγα αυτά δευτερόλεπτα «εκμεταλλεύθηκαν» οι δράστες, τον γάζωσαν, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.Τα κίνητρα της δολοφονίας, κατά τους αστυνομικούς παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες έδειξαν ότι οι δράστες απομακρύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο με μια λευκή μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στην περιοχή της Ηλιούπολης τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι 26τουλάχιστον κάλυκες που βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος και τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας. Τα στοιχεία που θα εξεταστούν, καθώς και οι μαρτυρίες που θα λάβει η αστυνομία από συνεργάτες και συγγενείς του Βασίλη Στεφανάκου ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το χρονικό της δολοφονίας

Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 19.10) ο Βασίλης Στεφανάκος. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε ως εξής: Το θύμα βρισκόταν εντός του οχήματός του, επί της Λεωφόρου Αθηνών και Γεωργίου Παπανδρέου, στο Δάσος Χαϊδαρίου, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, φορώντας κράνη, προσέγγισε το όχημα.

Ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε την πόρτα του οχήματος και χρησιμοποίησε καλάσνικοφ, βάλλοντας κατά του Βασίλη Στεφανάκου με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του. Σημειώνεται ότι το όχημα του θύματος, τύπου BMW, είναι θωρακισμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο 57χρονος Στεφανάκος κατευθυνόταν προς το σπίτι του με το αυτοκίνητο του, όταν η λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού σταμάτησε, οι δράστες τον γάζωσαν, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Κοντά στο σημείο υπάρχει μάντρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του θύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Ο  Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν ..

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]