Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ»

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ»

Απορρίφθηκε με την υπ΄αριθμόν 102/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ», με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος.

Το δικαστήριο με την απόφαση του  είπε «όχι» στην αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, που μέχρι πρόσφατα εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», έως ότου οι τίτλοι αυτοί αποκτηθούν από τον όμιλο DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και οι δυο εφημερίδες επανεκδοθούν, επικαλούμενο το γεγονός πως δεν υπάρχει η πτωχευτική περιουσία.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστήριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλόμενων και αποζημιώσεων.

Πρακτικά, σύμφωνα με τους δικηγόρους η απόφαση δεν σημαίνει πως η εταιρία θα λειτουργήσει εκ νέου, αλλά ότι παραμένουν «ζωντανές» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις) και άλλους πιστωτές.

Ως εκ τούτου  οι εργαζόμενοι μπορούν ασκώντας τα ένδικα μέσα που τους παρέχει ο νόμος να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού τις αξιώσεις τους από την «Εκδόσεις Έθνος Α.Ε».

Πηγή: neaselida

COMMENTS

[an error occurred while processing the directive]